[...] Bazować więc należy na źródłach białka i tłuszczów, czyli np.: - wieprzowina, wołowina, cielęcina, kurczak, indyk, ryby, podroby, nabiał, jaja, - orzechy, pestki, nasiona, oliwa z oliwek, olej kokosowy, lniany, rydzowy, awokado, masło, smalec. Przepisy zależne są w dużej mierze od naszych umiejętności kulinarnych. Zdecydowanie można wspomóc się [...]
[...] zawierające pewną ilość tłuszczu, całe jaja, orzechy, migdały, tłuszcze roślinne i zwierzęce. Oleje stosuj do sałatek. Do dań przygotowywanych na ciepło świetnie sprawdzą się olej rzepakowy i oliwa z oliwek. Ważne by pokarmy były nie tylko wysokowartościowe i kaloryczne, ale także smaczne. Zmieniony przez - flex1976 w dniu 2020-07-04 11:52:11
[...] kaloryczne pokarmy takie jak tluste mięsa, nabiał i ryby zawierające pewną ilość tłuszczu, całe jaja, orzechy, migdały, tłuszcze roślinne i zwierzęce. Oleje stosuj do sałatek. Do dań przygotowywanych na ciepło świetnie sprawdzą się olej rzepakowy i oliwa z oliwek. Ważne by pokarmy były nie tylko wysokowartościowe i kaloryczne, ale także smaczne.
[...] roślin strączkowych, odżywki białkowe najlepsze źródła węglowodanów: kasze, ryże, ziemniaki, makaron, dobrej jakości pieczywo, warzywa i owoce najlepsze źródła tłuszczy: oliwa z oliwek, orzechy, ewentualnie olej rzepakowy, awokado Grupa druga produkty, które lepiej sobie odpuścić: przetworzona żywność, fast foody, słodycze, słodzone napoje [...]
[...] pokarmy takie jak tluste mięsa, nabiał i ryby zawierające pewną ilość tłuszczu, całe jaja, orzechy, migdały, tłuszcze roślinne i zwierzęce. Oleje stosuj do sałatek. Do dań przygotowywanych na ciepło świetnie sprawdzą się olej rzepakowy i oliwa z oliwek. Ważne by pokarmy były nie tylko wysokowartościowe i kaloryczne, ale także smaczne.
[...] kaloryczne pokarmy takie jak tluste mięsa, nabiał i ryby zawierające pewną ilość tłuszczu, całe jaja, orzechy, migdały, tłuszcze roślinne i zwierzęce. Oleje stosuj do sałatek. Do dań przygotowywanych na ciepło świetnie sprawdzą się olej rzepakowy i oliwa z oliwek. Ważne by pokarmy były nie tylko wysokowartościowe i kaloryczne, ale także smaczne.
[...] kg?! To według mnie o połowę za mało. Osoba aktywna fizycznie nie może tak bardzo redukować tłuszczu w diecie. Ważne jednak aby bazować na odpowiednich tłuszczach taki jak: oliwa z oliwek, orzechy np. włoskie, awokado, olej kokosowy. Białko bym zostawiła na poziomie 160-170g, gdyż wyższy udział białka w diecie jest korzystny dla redukcji tkanki [...]
[...] mięsa, jaja, nabiał, sery, nasiona roślin strączkowych, Dobrej jakości węglowodany: kasze, ryże, makarony, ziemniaki, pełnoziarniste pieczywo, Dobrej jakości tłuszcze: oliwa z oliwek, olej rzepakowy, orzechy włoskie (i inne), awokado - wyeliminuj ze swojego jadłospisu: fast foody, słodycze, słodzone napoje, wszelkiego rodzaju słodkie i [...]
[...] pokarmy takie jak tluste mięsa, nabiał i ryby zawierające pewną ilość tłuszczu, całe jaja, orzechy, migdały, tłuszcze roślinne i zwierzęce. Oleje stosuj do sałatek. Do dań przygotowywanych na ciepło świetnie sprawdzą się olej rzepakowy i oliwa z oliwek. Ważne by pokarmy były nie tylko wysokowartościowe i kaloryczne, ale także smaczne.
[...] ryzyko warto przeczytać jego skład. Gdzie i w jaki sposób została pozyskana ryba, skąd pochodzą warzywa, jaki jest używany tłuszcz (czy jest to olej słonecznikowy, a może oliwa z oliwek). Jeżeli ryby były "hodowane", to warto sobie darować konsumpcję takich produktów, gdyż jest wysoko prawdopodobne, że mogą mieć wysoki poziom metali ciężkich, [...]
[...] Potrzebujesz także dobrej jakości węglowodanów takich jak: kasze, ryże, makarony, ziemniaki, warzywa i owoce. Niezbędny jest także tłuszcz, a najlepsze jego źródła to: oliwa z oliwek, orzechy, awokado, ewentualnie olej rzepakowy oraz tłuste ryby. Jeśli chcesz dowiedzieć się czegoś więcej na temat suplementacji na masę i w jaki sposób [...]
[...] "feta" lub bryndzy, oregano. Pomidory pokroić w ósemki, ogórki w półkrążki i papryki w krążki. Dodać oliwki, przyprawić solą i pieprzem. Skropić sokiem z cytryny, oliwa i wymieszać. Na wierzchu ułożyć ser feta pokrojony w plastry i posypać oregano. Można posypać obficie natka pietruszki. Zwykle tak robię, jeśli w sałatce ogórek [...]
[...] ale znacznie rzadziej. Nie jest bez znaczenia z jakiego źródła czerpiemy tłuszcze . W diecie piłkarza preferujmy tłuszcze roślinne nad zwierzęcymi. Polecane są tłuszcze : oliwa z oliwek, olej z pestek winogron.... tłuszcze zakłócają wykorzystywanie przez organizm energii zgromadzonej w węglowodanach, lecz tłuszcze są niezbędne w naszej diecie [...]
ja odradzam ckd ,a raczej postawil bym na diete jesli celem jest strat kg niskoweglowdanowa gdzie weglowdany nie beda stanowic wiecej niz 20% kcal ,dotego duzo bialka 1,8-2g bilaka na kazdy kg i reszta zdrowy tluszcz(omega-3 fish concentrat,olej lniany,oliwa z oliwek,avocado,jaja)
Dj - nie tylko oliwa z oliwek jest okej... poprostu racjonalne spozywanie tłuszczy zalezy chociazby od tego w jakiej formie spozywamy dany tłuszcz i tak np: ryby - są bardzo dobrym żródłem kwasów tłuszczowych omega - 3 (a o ich własciwosciach mozna powiedziec naprwde wiele dobrego) oliwa z oliwek - jest najbogatsza w jednonienasycone kw. tł. i [...]
[...] płatki owsiane, ryż brązowy/basmati, makarony, ziemniaki, chleb żytni razowy z mąki 2000, warzywa+owoce, carbo po treningu Tłuszcz: żółtka jaj, masło orzechowe , oliwa z oliwek, , orzechy, suplementy omega 3 V - TRENING Trenuje sobie albo On Off, On, Off albo , zalezy jak sie zregeneruje i mam sile On, On Off, On itd Barki i tricepsy [...]
Ptasiek olej lniany!!!! a nie oliwa z oliwek podobno ------------------------------ "When you exercise, your goal isn't to burn fat, it's to become a fat burning machine" ------------------------- Twarda, syntetyczna i leniwa Efka -------------------------- Doradca Trójboj
za duzo tego wszystkiego do napisania toż to całą prawde o mnie musze publicznie obnażyć, waga 118 x 24 x 1,2=3398kcal doba,praca po 10 godzin dzień,na nogach,po obliczeniu i odliczeniu szamie 2200-2400kcal na dobe + - 50 kcal wzrost 181cm uda 61 cm było jest 63cm czyli urósł brzuch jest 122cm było 128cm- ubytek klatka 120 było 122 cm ubytek [...]
1. stosunek n6/n3 oliwa z oliwek 15,69 olej rzepakowy 1,88 Chyba olej rzepakowy jest lepszy od oliwy , a napewno tańszy. 2. Chodzi mi o ten fragment z tej pracy. "Wiele badań potwierdziło, że wysoki poziom nasyconych kwasów tłuszczowych pochodzenia zwierzęcego (smalec, łój wołowy) lub roślinnego (olej palmy, olej orzecha kokosowego) hamuje [...]